Sätt guldkant på vardagsmiddagen med Catarinas suveräna recept på ugnsbakad lax i krämig citronsås toppad med räkor och smörslungade sockerärter till. Pressad potatis till att suga upp all god sås med gör rätten komplett.
Ansa och strimla purjolöken fint. Lägg i botten av en ugnsform.
Lägg laxfiléerna på purjolöken.
Värm upp crème fraiche, vispgrädde, fiskbuljong och finrivet citronskal i en kastrull. Smaka av med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Häll sedan över fisken.
Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Koka sockerärtorna hastigt i kokande vatten. Häll av och vänd dem i en klick smör, finhackad dill och lite flingsalt.
Ta ut fisken ur ugnen. Dekorera med skalade räkor och finskuren gräslök.
Servera fisken till pressad potatis och smör- och dillslungade sockerärtor.