Lättstekt biff med chilimajonnäs och sojakål

koket.se
Lättstekt biff med chilimajonnäs och sojakål
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Lättstekt biff med chilimajonnäs och sojakål

15 ingredienser

50 min

En perfekt rätt att bjuda på till helgen - biff kryddas med rosépeppar och steks i het panna så att den får lite yta och serveras med chilimajonnäs, masserad färsk vitkål och krispigt friterad potatis.

Se Stefan Ekengren laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g biff, putsad från senor och fett
  • 1 msk svartpeppar, nymalen
  • 1 msk rosépeppar, malen

Chilimajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 msk inlagd ingefära (gari)
  • 1 msk japansk soja
  • 1,5 dl rapsolja

Sojakål

  • 0,5 färsk vitkål
  • 0,5 dl rapsolja
  • 3 msk soja
  • 3 msk sesamfrön, rostade

Tändstickspotatis

  • 2 bakpotatisar
  • frityrolja
  • 2 askar krasse

Gör så här

  1. Skär biffen i längder. Salta och krydda med svartpeppar och rosépeppar runt om
  2. Värm en stekpanna så att den blir riktigt het. Sota bifflängderna hastigt runt om, ta upp och låt svalna. Skiva dem tunt och lägg ut på ett fat.
  3. Mixa äggula, inlagd ingefära och sambal. Tillsätt olja i tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med soja.
  4. Strimla kålen. Värm upp rapsolja och soja i en kastrull. Häll den lite varma oljan över kålen och massera in med händerna.
  5. Strimla potatisen mycket fint, tänk storleken av tändstickor. Lägg strimlorna i ljummet saltat vatten.
  6. Häll av och torka potatisen väl på kökshandduk.
  7. Värm oljan i en kastrull till grader.
  8. Lägg i potatisstrimlorna och fritera dem krispiga i omgångar. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
  9. Lägg ut kålen på köttet, spritsa eller klicka på chilimajonnäs. Toppa med friterad potatis och smörgåskrasse.