Lättstekt biff med chilimajonnäs och sojakål
Lättstekt biff med chilimajonnäs och sojakål
15 ingredienser
50 min
En perfekt rätt att bjuda på till helgen - biff kryddas med rosépeppar och steks i het panna så att den får lite yta och serveras med chilimajonnäs, masserad färsk vitkål och krispigt friterad potatis.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 400 g biff, putsad från senor och fett
- 1 msk svartpeppar, nymalen
- 1 msk rosépeppar, malen
Chilimajonnäs
- 1 äggula
- 1 msk sambal badjak
- 1 msk inlagd ingefära (gari)
- 1 msk japansk soja
- 1,5 dl rapsolja
Sojakål
- 0,5 färsk vitkål
- 0,5 dl rapsolja
- 3 msk soja
- 3 msk sesamfrön, rostade
Tändstickspotatis
- 2 bakpotatisar
- frityrolja
- 2 askar krasse
Gör så här
- Skär biffen i längder. Salta och krydda med svartpeppar och rosépeppar runt om
- Värm en stekpanna så att den blir riktigt het. Sota bifflängderna hastigt runt om, ta upp och låt svalna. Skiva dem tunt och lägg ut på ett fat.
- Mixa äggula, inlagd ingefära och sambal. Tillsätt olja i tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med soja.
- Strimla kålen. Värm upp rapsolja och soja i en kastrull. Häll den lite varma oljan över kålen och massera in med händerna.
- Strimla potatisen mycket fint, tänk storleken av tändstickor. Lägg strimlorna i ljummet saltat vatten.
- Häll av och torka potatisen väl på kökshandduk.
- Värm oljan i en kastrull till grader.
- Lägg i potatisstrimlorna och fritera dem krispiga i omgångar. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta.
- Lägg ut kålen på köttet, spritsa eller klicka på chilimajonnäs. Toppa med friterad potatis och smörgåskrasse.