Lättlagad och krämig vegolasagne

Lättlagad och krämig vegolasagne
Foto: köket.se

Lättlagad och krämig vegolasagne

72

6 steg att laga

11 ingredienser

40 m

Gör lasagnen extra krämig och god genom att byta ut bechamelsåsen mot Philadelphia - enkelt, krämigt och riktigt gott. Philadelphian varvas med vitlökstekt aubergine, tomatsås och färska lasagneplattor.

Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 70 g spenat
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • salt
  • olja, till stekning
  • 400 g tomatsås [1 burk]
  • 150 g soltorkade tomater
  • 1 förp färska lasagneplattor
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva aubergine och lök tunt. Fräs i en stekpanna tillsammans med olja tills det börjar mjuka. Tillsätt då spenat och vitlök till stekpannan och fräs tills allt är mjukt.
  3. Häll upp tomatsåsen i en skål och mixa ner de soltorkade tomaterna.
  4. Börja med ett lager tomatsås. Varva sedan grönsaker och tomatsås med lasagneplattor och lager av Philadelphia i en ugnsform.
  5. Avsluta med ett tunt lager tomatsås och riven ost.
  6. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.