Lättlagad och krämig chicken tikka i ugn

Spicemaster Lättlagad och krämig chicken tikka i ugn
Foto: köket.se

Lättlagad och krämig chicken tikka i ugn

10 ingredienser

30 m

Gör favoriten chicken tikka på nytt sätt. Rätten blir lättlagad och snabb när du tillagar hela grytan i en ugnsform.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Chicken tikka

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl yoghurt
  • 1 förp Chicken tikka kryddmix

Servering

  • 4 port ris
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 1 kruka korianderblad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär upp kycklingfiléerna till grytbitar. Skala och skiva den gula löken.
  3. Lägg upp kyckling och lök i en oljad ugnsform.
  4. Rör samman en pressad vitlöksklyfta, krossade tomtar, grädde, yoghurt och kryddmix i en bunke. Häll blandningen över kycklingen. Tillaga grytan i ugnen i 20-25 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Koka under tiden riset enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Servera grytan tillsammans med riset och toppa med rostade cashewnötter och koriander.