Lättlagad och krämig chicken tikka i ugn

Spicemaster Lättlagad och krämig chicken tikka i ugn
Foto: köket.se

Lättlagad och krämig chicken tikka i ugn

10 ingredienser

30 m

Gör favoriten chicken tikka på nytt sätt. Rätten blir lättlagad och snabb när du tillagar hela grytan i en ugnsform.

Ingredienser

portioner

Chicken tikka

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl yoghurt
  • 1 förp Chicken tikka kryddmix

Servering

  • 4 port ris
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 1 kruka korianderblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär upp kycklingfiléerna till grytbitar. Skala och skiva den gula löken.
  3. Lägg upp kyckling och lök i en oljad ugnsform.
  4. Rör samman en pressad vitlöksklyfta, krossade tomtar, grädde, yoghurt och kryddmix i en bunke. Häll blandningen över kycklingen. Tillaga grytan i ugnen i 20-25 minuter eller tills kycklingen är helt genomstekt.
  5. Koka under tiden riset enligt anvisningar på förpackningen.
  6. Servera grytan tillsammans med riset och toppa med rostade cashewnötter och koriander.