Lättlagad korvgryta med chorizo och krämig tomatsås

Felix Lättlagad korvgryta med chorizo och krämig tomatsås
Foto: köket.se

Lättlagad korvgryta med chorizo och krämig tomatsås

72

13 ingredienser

25 m

Lättlagad och krämigt god korvgryta med chorizo, champinjoner, osötad ketchup och grädde. En favorit som hela familjen kommer att gilla! 


läs mer
FELIX osötad ketchup ny

Felix osötade ketchup

- utan tillsatt socker och sötningsmedel. Lite mindre söt men samma goda ketchupsmak som originalet.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 200 g champinjoner
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g chorizokorv
  • 1 paprika
  • 1 dl Felix tomatketchup osötad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk oregano

Gör så här

  1. Skölj och skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs champinjonerna tills de vattnats ur och fått en fin yta. Häll över svampen i en skål och ställ åt sidan.
  2. Skal och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i stekpannan utan att den tar färg. Tillsätt sedan vitlöken och fräs försiktigt ytterligare någon minut. Häll över löken i skålen med svamp.
  3. Skär chorizo i slantar och bryn i stekpannan. Skär paprika i strimlor och tillsätt pannan. Bryn tills korv och paprika har fått lite färg. Häll sedan ner skålen med svamp och lök i pannan och låt fräsa ihop.
  4. Häll över ketchup, grädde, kalvfond och dijonsenap. Koka ihop och smaka av med salt, peppar och oregano.
  5. Servera med ris, pasta eller potatis.
TIPS!
läs mer
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

Fler tips från Felix!

Billig vardagsmat - här är 6 smarta budgettips!

Läs mer