I samarbete med FELIX

Lättlagad korvgryta med chorizo och krämig tomatsås

6 röster
25 m
4
Felix Lättlagad korvgryta med chorizo och krämig tomatsås
Foto: köket.se

Lättlagad och krämigt god korvgryta med chorizo, champinjoner, osötad ketchup och grädde. En favorit som hela familjen kommer att gilla! 

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g champinjon
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g chorizo
  • 1 paprika
  • 1 dl Felix ketchup osötad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk oregano
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj och skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs champinjonerna tills de vattnats ur och fått en fin yta. Häll över svampen i en skål och ställ åt sidan.
  2. Skal och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i stekpannan utan att den tar färg. Tillsätt sedan vitlöken och fräs försiktigt ytterligare någon minut. Häll över löken i skålen med svamp.
  3. Skär chorizo i slantar och bryn i stekpannan. Skär paprika i strimlor och tillsätt pannan. Bryn tills korv och paprika har fått lite färg. Häll sedan ner skålen med svamp och lök i pannan och låt fräsa ihop.
  4. Häll över ketchup, grädde, kalvfond och dijonsenap. Koka ihop och smaka av med salt, peppar och oregano.
  5. Servera med ris, pasta eller potatis.
Tips!
Felix Snabb och enkel pasta med rosa baconsås

Fler tips från Felix!

27 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...