Lasses Roslagsgös med knaperstekt bacon

NYHET
Lasses Roslagsgös med knaperstekt bacon
Foto: Tv4

Lasses Roslagsgös med knaperstekt bacon

14 ingredienser

20 m

Lasses Roslagsgös med knaperstekt bacon, pepparrot och romsås blir en rustik och god middag att bjuda vännerna på.

Ingredienser

portioner
  • 800 g gösfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 kg potatis
  • 1 rödlök
  • dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl stenbitsrom
  • 4 msk smör (och lite olja om man så önskar till stekning)
  • bacon
  • 4 msk färsk pepparrot, riven (eller pepparrot på tub)
  • sallad (till garnering)
  • 1 citron

Gör så här

  1. Salta och peppra gösfiléerna och låt dem dra.
  2. Koka potatisen, se till så att den inte kokar sönder.
  3. Finhacka rödlök och dill.
  4. Rör ihop majonnäs, crème fraîche, stenbitsrom, rödlök och dill till en romsås. Låt såsen stå kallt en stund.
  5. Hetta upp en stekpanna och smält smöret (tillsätt även lite olja om så önskas).
  6. Stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Ös smöret över filéerna under stekningen.
  7. Tärna och stek baconet på ganska hög värme.
  8. Låt baconet rinna av så att det blir krispigt.
  9. Servera filéerna på en bädd av potatis och toppa med bacon samt pepparrot.
  10. Lägg en stor klick romsås bredvid fisken och garnera med valfri sallad.
  11. Servera en klyfta citron till så att den som önskar kan pressa den över fisken.