Lasse Anrells pelargonsill

Lasse Anrells pelargonsill
Foto: TV4

Lasse Anrells pelargonsill

Av: Lasse Anrell

Från: Tinas Cookalong

12 ingredienser

Sill som passar till alla våra svenska högtider som påsk, jul och midsommar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Lag

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 tsk vitpeppar, krossad
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 5 hela nejlikor
  • 2 msk Grand Marnier
  • pelargonblad
  • sill
  • 1 apelsin
  • 1 rödlök

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär rödlök och apelsin i tunna skivor.
  2. Varva silllen med löken och apelsinskivorna.
  3. Blanda ihop lagen. Häll lagen över sillen, rödlöken och apelsinskivorna.
  4. Strö över pelargonblad som du klipper av från en "Orange fiss".