Lasagnesoppa

POPULÄRT
koket.se
Lasagnesoppa
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Lasagnesoppa

17 ingredienser

40 min

En ny variant på familjefavoriten lasagne där allt lagas smidigt i samma kastrull. Toppa med färsk basilika och massor av riven parmesan vid servering.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g pasta, gärna räfflade
  • 400 g nötfärs (eller annan valfri färs)
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad oregano
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1,5 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 l vatten, hett
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • peppar

Till servering

  • färsk basilika
  • parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och riv morot grovt. Finhacka stjälksellerin.
  2. Fräs grönsakerna mjuka i olja i en gryta eller stor kastrull.
  3. Tillsätt färsen och riv över vitlöken. När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du paprikapulver, torkad oregano, ev dijonsenap och tomatpuré. Låt det få fräsa med i 2-3 minuter.
  4. Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer det skumma sig i grytan när du tillsätter vätska.
  5. Häll i krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka ca 15-20 minuter.
  6. Tillsätt pastan i soppan och vänd runt. Låt puttra tills pastan mjuknar. Späd eventuellt med mer vatten om soppan är för tjock.
  7. Toppa med färsk basilika och parmesan vid servering.