Lasagne med skaldjur

NYHET
Lasagne med skaldjur
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Lasagne med skaldjur

15 ingredienser

45 min

Lyxig och krämig lasagne med räkor och kräftstjärtar som får extra god smak av fänkålsfrön, skaldjursfond och ett generöst lager av Västerbottensost på toppen.

Ingredienser

portioner
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 tsk fänkålsfrö, stötta i mortel
  • 2 msk koncentrerad skaldjursfond (eller hummerfond)
  • 170 g räkor i lake, avrunnen vikt
  • 170 g kräftstjärtar i lake, avrunnen vikt
  • 1 purjolök, finskuren
  • 65 g babyspenat
  • 1 citron, finrivet skal

Topping

  • 8 körsbärstomater, halverade
  • 3 dl Västerbottensost, riven
  • färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Blanda samman crème fraiche, vispgrädde, sambal oelek, stött fänkål, riven vitlök, citronskal och skaldjursfond. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Låt räkor och kräftstjärtar rinna av väl. Torka dem gärna torra med lite hushållspapper.
  4. Varva lasagneplattor med kräm, finskuren purjolök, babyspenat, räkor och kräftstjärtar. Avsluta med ett lager kräm, halverade körsbärstomater och riven Västerbottenost. Tillaga i ugnen ca 15-20 minuter.
  5. Ta ut och låt svalna något. Garnera med färsk dill och servera genast.