Lasagne är alltid en populär rätt för hela familjen. Den här går även under namnet "fattigmanslasagne" vilket gör den extra smart. Receptet kommer från boken Pizza Wizard av Oskar Montano.
Lägg degen på mjölat bakbord och baka ut med pianoteknik. Vänd och fortsätt trycka ut degen på samma sätt tills degen är nästan lika stor som plåten.
Blanda crème fraiche och parmesan till en tjock kräm.
Baka ut
Olja in plåten med 3 msk olivolja. Lyft försiktigt upp degen och skaka av överblivet mjöl och placera den på plåten. En grandmadeg låter du jäsa 1 timme ovanpå spisen.
Se till att degen når ut fint i kanterna.
Strö ut fior di latten jämnt över degen. Sprid ut sugon i duttar lite ojämnt över osten. Klutta ut parmesankrämen i teskedsprickar över hela pizzan. Ringla över olivolja
Grädda
Grädda pizzan direkt på bottnen av ugnen. Vänd plåten efter 6 minuter så att andra sidan kommer innerst. Efter totalt cirka 10 minuter kollar du så att degen är gyllenbrun under utan att brännas. Om inte kör du några minuter till. Flytta den till mitt i ugnen och grädda den cirka 2 minuter eller längre, tills den fått rejält med färg och ovansidan också är färdig.
Sugo
Skär köttet i större bitar och bryn det ordentligt i olivolja i en gryta på medelvärme. Salta och peppra. Ta ur köttet och lägg på en separat tallrik
Under tiden steker du löken i grytan. Tillsätt vitlök och chili, häll i vinet och koka lite till. Tillsätt tomaterna och lägg tillbaka köttet i grytan. Koka under lock på låg värme cirka 2 timmar, tills köttet är mört och nästan faller isär. Smaka av med salt och peppar.