Långkok på får

3 röster
4

En mustigt gryta på fårbog, morot, tomat och örter. Om du har en tryckkokare går det riktigt snabbt att laga maten.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g fårbog
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • vitlök
  • 3 tomater
  • 3 dl bönor, blötlagda i ett dygn
  • 1 lagerblad
  • 1 msk timjan
  • blad färsk salvia
  • 2 msk finhackad röd chili
  • salt och peppar
  • 2 dl rödvin

Gör så här

  1. Stycka köttet i mindre bitar. Salta, peppra och bryn sen i en stekpanna så att det får en stekyta runt om.
  2. Grovhacka morot, purjolök, tomat och vitlök.
  3. Varva sen kött och grönsaker om vartannat i en tryckkokare. Lägg i bönor (som varit blötlagda sen ett dygn). Krydda med timjan, salvia, lagerblad, chili. Häll i vin.
  4. Koka i tryckkokare i cirka 30 minuter (har du en vanlig kastrull tar det ca 3,5 timmar).
27 februari 2018

Laddar fler recept