Långbakad och grillad rostbiff med kryddrubb

Genom att förbaka rostbiffen hel i ugnen först går det snabbt att grilla när det är dags, men man får ändå den goda grillsmaken.

Maya Samuelssons dryckestips

Ata Rangi Crimson Pinot Noir 2014
Nya Zeeland
Nr: 6328

23 juni 2017

Du behöver

  • 1,2-1,5 kg rostbiff
  • svart-, vit-, rosé och grönpeppar
  • timjan
  • rosmarin
  • korianderfrön
  • flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Gör en rubb till köttet genom att rosta svart-, vit, rosé- och grönpeppar tillsammans med timjan, rosmarin och korianderfrön i en stekpanna. Mixa och blanda med salt. Klappa in köttet med blandningen.
  2. Baka köttet i ugnen tills det har en innertemperatur på 52-54 grader (det tar troligen ungefär 45 minuter). Låt vila.
  3. Vid servering: Grilla köttet tills det har fin färg. Pensla med lite olivolja .
Kommentera receptet

Fler goda recept