Genom att förbaka rostbiffen hel i ugnen först går det snabbt att grilla när det är dags, men man får ändå den goda grillsmaken.
Maya Samuelssons dryckestips
Ata Rangi Crimson Pinot Noir 2014 Nya Zeeland Nr: 6328
Ingredienser
1,2-1,5 kg rostbiff
svart-, vit-, rosé och grönpeppar
timjan
rosmarin
korianderfrö
flingsalt
olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Gör en rubb till köttet genom att rosta svart-, vit, rosé- och grönpeppar tillsammans med timjan, rosmarin och korianderfrön i en stekpanna. Mixa och blanda med salt. Klappa in köttet med blandningen.
Baka köttet i ugnen tills det har en innertemperatur på 52-54 grader (det tar troligen ungefär 45 minuter). Låt vila.
Vid servering: Grilla köttet tills det har fin färg. Pensla med lite olivolja .