Lammytterfilé med ostronbearnaise

Lammytterfilé med ostronbearnaise

21 ingredienser

1 h

Gör en extra lyxig bearnaisesås med ostron att servera till lammytterfilé. Det kommer bli en riktigt god helgmiddag!

Ingredienser

portioner

Baconlindade haricots verts

  • 400 g haricots verts
  • 8 skivor bacon [2 per portion]
  • salt
  • peppar

Lammytterfilé

  • 600-800 g lammytterfilé
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • olja (eller smör till stekning)

Ostronbearnaise

  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vitt vin
  • 1 schalottenlök, finhackad (liten)
  • 1 krm curry
  • 6 ostron, ångade och grovt hackade
  • 1 dl färsk rosmarin, plockade blad
  • 1 msk neutral olja (eller smör till stekning av rosmarinen)
  • 2-3 droppar tabasco (efter smak)
  • 1-2 tsk worcestersås (efter smak)
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Gör så här

Baconlindade haricots verts

  1. Förväll haricots verts i ca 2–3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl i isvatten.
  2. Linda lagom stora bitar bacon runt 5–6 bönor.
  3. Stek buntarna i en panna på medelhög värme tills baconet är krispigt. Håll varmt.

Lammytterfilé

  1. Putsa filén och skär i jämnstora portionsbitar (ca 150–200 g per person).
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek portionsbitarna i en panna med smör eller olja till önskad innertemperatur:
  4. Rå/rare: 50–52 grader
  5. Medium: 55–57 grader
  6. Välstekt: 60–65 grader
  7. Låt vila 5 minuter innan servering.

Ostronbearnaise

  1. Beskrivning kommer inom kort.

Servering

  1. Lägg lammytterfilén på tallrikar.
  2. Placera baconlindade haricots verts bredvid.
  3. Skeda över ostronbearnaisen.