Lammwraps med ras el hanut

3 röster
30 m
4-6

Lammwraps med ras el hanut och en frisk yoghurtsås är en smakrik rätt som passar perfekt till helgmiddagen. Det bästa är att resterna sen kan bli till matlådor i veckan.

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • 2 tsk ras el hanut
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 300 g lammstek (går bra med färdiglagad)
  • 4-6 torrilabröd (eller libabröd)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 granatäpple
  • 100 g spenat

Yoghurtsås

  • 1 knippe mynta, grovt hackad
  • 300 g yoghurt (grekisk)
  • 2 msk sumak
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda samman ras el hanut, olivolja och citronjuice i en liten skål.
  2. Om du har kött över från en tidigare middag så hetta upp en stekpanna och stek köttet på låg värme (detta för att värma upp köttet).
  3. Yoghurtsåsen
    Blanda samman samtliga ingredienser till yoghurtsåsen och ställ i kylen under tiden.
  4. Servering
    Strö köttet över brödet, droppa över lite av oljeblandningen. Toppa sedan med lite rödlök, yoghurtsås, granatäppelkärnor och spenat.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...