Lammwraps med ras el hanut

Lammwraps med ras el hanut
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Lammwraps med ras el hanut

13 ingredienser

30 m

Lammwraps med ras el hanut och en frisk yoghurtsås är en smakrik rätt som passar perfekt till helgmiddagen. Det bästa är att resterna sen kan bli till matlådor i veckan.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 tsk ras el hanut
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 300 g lammstek (går bra med färdiglagad)
  • 4-6 torrilabröd (eller libabröd)
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 granatäpple
  • 100 g spenat

Yoghurtsås

  • 1 knippe mynta, grovt hackad
  • 300 g yoghurt (grekisk)
  • 2 msk sumak
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda samman ras el hanut, olivolja och citronjuice i en liten skål.
  2. Om du har kött över från en tidigare middag så hetta upp en stekpanna och stek köttet på låg värme (detta för att värma upp köttet).

Yoghurtsåsen

  1. Blanda samman samtliga ingredienser till yoghurtsåsen och ställ i kylen under tiden.

Servering

  1. Strö köttet över brödet, droppa över lite av oljeblandningen. Toppa sedan med lite rödlök, yoghurtsås, granatäppelkärnor och spenat.