Lammrulle med champinjonfärs

Lammrulle med champinjonfärs
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammrulle med champinjonfärs

19 ingredienser

Fråga i affären om du kan få rullen urbenad, det spar tid. Servera rullen med stekt potatis eller potatisgratäng.

Ingredienser

portioner

Fyllning:

  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 tsk timjan
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 lagerblad, krossat
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd + 1 dl kaffegrädde
  • 150 g champinjoner, hackade
  • 1 knippe persilja, hackad
  • salt
  • peppar
  • 1 lammbringa, urbenad
  • 2-3 morötter, i bitar
  • 0,5 rotselleri, i stavar
  • 2-3 palsternackor, i bitar
  • steklök, skalade
  • ugn 175-200 grader

Gör så här

  1. Blanda färsen. Lägg ut bringan, bred ut färsen över och rulla ihop. Bind om med hushållssnöre. Krydda runt om med salt och peppar.
  2. Lägg rullen i en ugnspanna med rotsaker och lök runt om. Stek klart mitt i ugnen cirka 1 1/2 timme. Låt den vila cirka 10 minuter.
  3. Ta bort snöret och skär upp rullen i vackra skivor. Servera de brynta rotsakerna vid sidan av