Lammköttbullar i tomatsås med smak av lingon

10 röster
1 h
4-6

Lammköttbullar i tomatsås är en perfekt rätt att laga på helgen och sedan ha som lunch i veckan.

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

Tomatsåsen

  • 2-3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 burk tomat, krossad

Lammköttbullar

  • 500 g lammkött (går bra med färdiglagad)
  • 1 gul lök, riven
  • 2 msk lingon
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe dill
  • 2 msk gurkmeja
  • 4 getostbollar
  • olivolja

Servering

  • ris, smaksatt med saffran
  • gurksallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Såsen
    Heta upp en kastrull på medelhög värme och tillsätt olivolja. Fräs vitlöken i ca 2-3 minuter, tillsätt kryddorna och rör om.
  2. När kryddorna börjar dofta (efter ca 2 minuter) tillsätter du de krossade tomaterna. Rör om väl. Sänk plattan till ettan och låt såsen koka med lock på. Upplever du att såsen känns tjock kan du späda den med lite vatten.
  3. Lammköttbullar
    Mixa lammköttet tillsammans med de övriga ingredienserna.
  4. När du har en slät färs så forma den till bollar.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Bryn köttbullarna så att det får en fin färg. När det fått fin färg lägger du ner dem i tomatsåsen och låter sjuda i ca 10-15 minuter.
  6. Servering
    Servera med saffransris och en syrlig gurksallad.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...