Lammköttbullar i tomatsås

40 m
4
Lammköttbullar i tomatsås
Foto: Jessica Frej

Smakrika lammköttbullar du skär upp till fyrkanter istället för att rulla. Stek och låt koka klart i tomatsås, då blir de extra saftiga!

19 mars 2017
40 m
4

Du behöver

  • 1 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk lökpulver
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk franska örter
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen svartpeppar
  • 500 g lammfärs
  • 100 g graviera (grekisk hårdost), finriven
  • 25 g smör, att steka i
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk köttfond

Gör så här

  1. Blanda ihop ägg, mjölk, lökpulver, vitlök, örter, salt och peppar. Tillsätt färs och ost och rör snabbt ihop så allt blandas.
  2. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper på en skärbräda till en rektangel som är 30x20 centimeter. Skär med en kniv till 30 fyrkantiga köttbullar.
  3. Smält smöret i en panna. Ta av pannan från värmen och lägg i de skurna köttbullarna. Innan du lägger dem i pannan, krama ihop dom med handen så de blir lite rundare. När köttbullarna börjar bli klara efter ca 5 minuter tillsätt krossade tomater och fond. Koka i ca 15 minuter.
  4. Servera med pasta eller klyftpotatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept