Lammköttbullar i tomatsås
Lammköttbullar i tomatsås
12 ingredienser
40 m
Smakrika lammköttbullar du skär upp till fyrkanter istället för att rulla. Stek och låt koka klart i tomatsås, då blir de extra saftiga!
Ingredienser
- 1 ägg
- 0,5 dl mjölk
- 1 msk lökpulver
- 3 klyftor vitlök, pressade
- 2 msk örter provencale
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk malen svartpeppar
- 500 g lammfärs
- 100 g graviera, finriven (grekisk hårdost)
- 25 g smör, att steka i
- 400 g krossade tomater
- 1 msk köttfond
Gör så här
- Blanda ihop ägg, mjölk, lökpulver, vitlök, örter, salt och peppar. Tillsätt färs och ost och rör snabbt ihop så allt blandas.
- Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper på en skärbräda till en rektangel som är 30x20 centimeter. Skär med en kniv till 30 fyrkantiga köttbullar.
- Smält smöret i en panna. Ta av pannan från värmen och lägg i de skurna köttbullarna. Innan du lägger dem i pannan, krama ihop dom med handen så de blir lite rundare.
- När köttbullarna börjar bli klara efter ca 5 minuter tillsätt krossade tomater och fond. Koka i ca 15 minuter.
- Servera med pasta eller klyftpotatis.