Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål

Spela video Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål
Foto: TV4
4

Du behöver

Lammkotletter

  • 800 g fina lammkotletter
  • 6 klyftor vitlök, krossade
  • salt och svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Parmesanstuvad spetskål

  • 2 små spetskål
  • 3 dl crème fraiche
  • 200 g nyriven parmesan
  • 1 knippe backtimjan
  • 1 citron, skalet

Garnering

  • vattenkrasse
  • smörgåskrasse
  • rivet citronskal
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Lammkotletter
    Gnid in köttet i salt och peppar. Bryn hårt i olja och smör. Tillsätt vitlöken. Stek ett par minuter på varje sida beroende på storlek. Servera när de är medium i mitten.
  2. Parmesanstuvad spetskål
    Ta bort roten och dela kålen i mindre bitar. Koka kålen snabbt i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner.
  3. Koka upp crème fraichen, dra bort från värmen och tillsätt parmesan, kål, plockad timjan och citron. Rör om och smaka av med salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept