• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål

Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål

3 steg att laga

15 ingredienser

Vitlöksstekta lammkotletter som serveras med gräddig spetskål med parmesan och timjan.

Ingredienser

portioner4 portioner

Lammkotletter

  • 800 g fina lammkotletter
  • 6 klyfta vitlök, krossade
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Parmesanstuvad spetskål

  • 2 små spetskål
  • 3 dl crème fraîche
  • 200 g parmesanost, nyriven
  • 1 knippe backtimjan
  • 1 citron, skalet

Garnering

  • vattenkrasse
  • krasse
  • citron, skalet, rivet
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Lammkotletter
    Gnid in köttet i salt och peppar. Bryn hårt i olja och smör. Tillsätt vitlöken. Stek ett par minuter på varje sida beroende på storlek. Servera när de är medium i mitten.
  2. Parmesanstuvad spetskål
    Ta bort roten och dela kålen i mindre bitar. Koka kålen snabbt i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner.
  3. Koka upp crème fraichen, dra bort från värmen och tillsätt parmesan, kål, plockad timjan och citron. Rör om och smaka av med salt.