Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål

41 röster
4
Lammkotlett med parmesan- och timjanstuvad spetskål
Foto: TV4

Vitlöksstekta lammkotletter som serveras med gräddig spetskål med parmesan och timjan.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Lammkotletter

  • 800 g fina lammkotletter
  • 6 klyftor vitlök, krossade
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning

Parmesanstuvad spetskål

  • 2 små spetskål
  • 3 dl crème fraiche
  • 200 g parmesanost, nyriven
  • 1 knippe backtimjan
  • 1 citron, skalet

Garnering

  • vattenkrasse
  • smörgåskrasse
  • citron, skalet, rivet
  • parmesanost, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lammkotletter
    Gnid in köttet i salt och peppar. Bryn hårt i olja och smör. Tillsätt vitlöken. Stek ett par minuter på varje sida beroende på storlek. Servera när de är medium i mitten.
  2. Parmesanstuvad spetskål
    Ta bort roten och dela kålen i mindre bitar. Koka kålen snabbt i saltat vatten. Häll av vattnet och kyl ner.
  3. Koka upp crème fraichen, dra bort från värmen och tillsätt parmesan, kål, plockad timjan och citron. Rör om och smaka av med salt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...