Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Lammkorv med hummersallad och pommes animal style
Foto: TV4
Lammkorv med hummersallad och pommes animal style
2
Spara
Av:
Benjamin Ingrosso
Från:
Benjamin’s
17
ingredienser
Amerikansk mat
Korv
Lamm
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
4 portioner
4 merguezkorv (lammkorv)
4 korvbröd (stora briochebröd)
Hummersallad
120 g hummer (rensat hummerkött)
1 msk senap
3 msk majonnäs
färsk gräslök
Pommes animal
400 g pommes frites
färsk persilja
4 skivor cheddarost
rostad lök
frityrolja
Pommes animalsås
1 gul lök
1 dl pickles
1 dl majonnäs
1 msk ketchup
0,5 msk dijonsenap
1 tsk vitlökspulver
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala och hacka löken. Stek löken i smör i en stekpanna tills den är karamelliserad. Ställ åt sidan och låt svalna.
Hacka pickelsen. Blanda med majonnäs, ketchup, dijonsenap, vitlökspulver och den karamelliserade löken. Smaka av med salt och peppar.
Skär hummerköttet i mindre bitar. Skär gräslöken fint. Blanda hummerkött med gräslök, senap och majonnäs. Smaka av med salt och peppar
Tillaga pommes frites i ugn eller fritera i olja.
Salta pommes frites och lägg upp i en ugnssäker form.
Täck med ostskivor och sätt in i ugnen (220 grader). Ta ut när osten har smält och toppa med pickles- och majonnäsåsen, persilja och rostad lök.
Stek korvbrödet med insidan nedåt i smör i en stekpanna. Stek sedan korven.
Ställ fram alla komponenter på bordet och låt var och en förse sig.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut