Lammkorv med hummersallad och pommes animal style

Lammkorv med hummersallad och pommes animal style
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Lammkorv med hummersallad och pommes animal style

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 merguezkorv (lammkorv)
  • 4 korvbröd (stora briochebröd)

Hummersallad

  • 120 g hummer (rensat hummerkött)
  • 1 msk senap
  • 3 msk majonnäs
  • färsk gräslök

Pommes animal

  • 400 g pommes frites
  • färsk persilja
  • 4 skivor cheddarost
  • rostad lök
  • frityrolja

Pommes animalsås

  • 1 gul lök
  • 1 dl pickles
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitlökspulver

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Stek löken i smör i en stekpanna tills den är karamelliserad. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Hacka pickelsen. Blanda med majonnäs, ketchup, dijonsenap, vitlökspulver och den karamelliserade löken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär hummerköttet i mindre bitar. Skär gräslöken fint. Blanda hummerkött med gräslök, senap och majonnäs. Smaka av med salt och peppar
  4. Tillaga pommes frites i ugn eller fritera i olja.
  5. Salta pommes frites och lägg upp i en ugnssäker form.
  6. Täck med ostskivor och sätt in i ugnen (220 grader). Ta ut när osten har smält och toppa med pickles- och majonnäsåsen, persilja och rostad lök.
  7. Stek korvbrödet med insidan nedåt i smör i en stekpanna. Stek sedan korven.
  8. Ställ fram alla komponenter på bordet och låt var och en förse sig.