Lammkorv med apelsinyoghurt och couscous

11 röster
30 min
4
Lammkorv med apelsinyoghurt och couscous
Foto: TV4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g lammkorv
  • 40 g naturella pistagenötter
  • 2 dl couscous
  • 40 g gula russin
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 röd chilifrukt
  • smör

Gör så här

  1. Stek pistagenötterna i smör så de blir varma och får lite färg.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Blanda med russin, pistagenötter, persilja och olja.
  3. Finriv skalet på apelsinen och blanda med yoghurten. Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria filéer. Dela granatäpplet på "midjan" och banka eller pilla ut kärnorna.
  4. Blanda apelsinfiléerna och granatäpplekärnor med yoghurten.
  5. Stek korvarna i en stekpanna tills de är klara. Lammkorv brukar vara ganska fet så det behövs oftast inte så mycket extra fett att steka i. Tillsätt chilin under stekningen.
  6. Servera med couscous och apelsinyoghurt.
10 november 2018