Lammkorv med apelsinyoghurt och couscous

POPULÄRT
koket.se
Lammkorv med apelsinyoghurt och couscous
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Lammkorv med apelsinyoghurt och couscous

11 ingredienser

30 min

Vardagsmiddag som du fixar på ett kick. Medan couscousen sväller rör du ihop snabbt ihop en fruktig yoghurtsås och steker smakrik lammkorv till.

Det går också bra att låta naturell yoghurt 3 % rinna av några timmar i ett kaffefilter, det ger en lite syrligare yoghurt.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammkorv
  • 40 g naturella pistagenötter
  • 2 dl couscous
  • 40 g gula russin
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 röd chilifrukt
  • smör

Gör så här

  1. Stek pistagenötterna i smör så de blir varma och får lite färg.
  2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp couscousen med en gaffel. Blanda med russin, pistagenötter, persilja och olja.
  3. Finriv skalet på apelsinen och blanda med yoghurten. Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria filéer. Dela granatäpplet på "midjan" och banka eller pilla ut kärnorna.
  4. Blanda apelsinfiléerna och granatäpplekärnor med yoghurten.
  5. Stek korvarna i en stekpanna tills de är klara. Lammkorv brukar vara ganska fet så det behövs oftast inte så mycket extra fett att steka i. Tillsätt chilin under stekningen.
  6. Servera med couscous och apelsinyoghurt.