Lammgryta från medelhavsköket

0 röster
4
Lammgryta från medelhavsköket
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g grytbitar av lamm
  • 2 gula lökar
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl svarta oliver

Till dekoration:

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i mindre bitar. Fräs den i olivoljan och lägg över i en gryta. Koka upp tomaterna och löken och låt puttra 5 minuter. Lägg i köttet, lite i taget, och låt koka upp mellan omgångarna.
  2. Krydda med salt, peppar, körvel och timjan. Låt sjuda tills köttet känns mört, ca 20 minuter. Pressa ner vitlöken.
  3. Blanda ner oliverna och låt dem bli varma i grytan. Dekorera med färsk timjan före servering.
26 januari 2009