• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lammgryta från Gotland

Lammgryta från Gotland
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammgryta från Gotland

3 steg att laga

15 ingredienser

På Gotland finns inga får, bara lamm och lammungar. Den här härliga lättgjorda lammgrytan får smak av örtkryddor och svenska rotfrukter.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 0,75-1 kg grytbitar av lamm
  • 20 steklökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk mejram
  • 4-5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3 morötter, i bitar
  • 2-3 dl purjolök, skivad
  • 125 g gröna ärtor
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn väl och lägg i gryta. Bryn sen löken och lägg i.
  2. Tillsätt alla ingredienser utom ärterna som vänds ned mot slutet.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är klart, ca 30 minuter.