Lammgryta från Gotland

16 röster
4
Lammgryta från Gotland
Foto: TV4

På Gotland finns inga får, bara lamm och lammungar. Den här härliga lättgjorda lammgrytan får smak av örtkryddor och svenska rotfrukter.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,75-1 kg grytbitar av lamm
  • 20 smålökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk mejram
  • 4-5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3 morötter, i bitar
  • 2-3 dl purjo, skivad
  • 125 g gröna ärter
  • salt
  • peppar
  • smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn väl och lägg i gryta. Bryn sen löken och lägg i.
  2. Tillsätt alla ingredienser utom ärterna som vänds ned mot slutet.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är klart, ca 30 minuter.
17 mars 2009

Laddar fler recept...