Lammgryta från Gotland

Lammgryta från Gotland
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammgryta från Gotland

17

15 ingredienser

På Gotland finns inga får, bara lamm och lammungar. Den här härliga lättgjorda lammgrytan får smak av örtkryddor och svenska rotfrukter.

Ingredienser

portioner
  • 0,75-1 kg grytbitar av lamm
  • 20 steklökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk mejram
  • 4-5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 3 morötter, i bitar
  • 2-3 dl purjolök, skivad
  • 125 g gröna ärtor
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn väl och lägg i gryta. Bryn sen löken och lägg i.
  2. Tillsätt alla ingredienser utom ärterna som vänds ned mot slutet.
  3. Koka sakta under lock tills köttet är klart, ca 30 minuter.