Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Lammfärsfylld paprika
Foto: TV4
Lammfärsfylld paprika
0
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
Mustig lammfärsfylld paprika som passar bra att göra på grillen.
Grekisk mat
Grilla
Lamm
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
4-5 paprikor, valfri färg
300 g lammfärs (eller blandfärs)
2 gula lökar, hackade
salt
peppar
paprikapulver
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 dl kokt ris
500 g krossade tomater med basilika (eller vitlök)
1 tsk timjan
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna.
Fräs löken med matfett i en panna. Tillsätt färsen lite i sänder och bryn den.
Blanda färsen med övriga ingredienser utom tomaterna och fyll paprikorna. Ställ dem i en gryta och slå tomaterna runtom, krydda med timjan.
Sjud sakta under lock tills paprikorna mjuknar. Ev . extra ris till.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut