Lammfärsbullar i tomat- och paprikasås med saffran

koket.se
Lammfärsbullar i tomat- och paprikasås med saffran
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Lammfärsbullar i tomat- och paprikasås med saffran

19 ingredienser

40 min

Saftiga lammfärsbullar i en tomat- och paprikasås med smak av saffran. En lättlagad middagsrätt som även passar fint i matlådan.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Lammbullar

  • 500 g lammfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Tomat- och paprikasås

  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 0,5 g saffran
  • 1 tsk malen spiskummin
  • rapsolja, till stekning

Till servering

  • 4 port couscous

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till lammfärsbullarna. Låt stå och svälla.
  2. Dela, kärna ur och hacka paprika och chilifrukt. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Rulla köttbullar av färssmeten. Stek dem runt om i olja i en stor stekpanna tills de fått en krispig yta och är genomstekta. Lyft upp köttbullarna och lägg åt sidan.
  4. Fräs paprika, chili, lök och vitlök i samma stekpanna (diska inte ur stekpannan). Tillsätt saffran och spiskummin, fräs lite till. Vänd i krossad tomat och koka upp såsen.
  5. Tillsätt lammfärsbullarna och smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i 5-6 minuter. Servera med couscous.

Glöm inte att matsortera rester från matlagningen för en mer hållbar matlagning och njut av dina goda lammfärsbullar! /Köket redaktionen