Här är allt du behöver veta - hur du väljer rätt kött i butik och hur du tillagar det på bästa sätt.
Läs mer
Ingredienser
Lammfärsbiffar
400 g Scan Lammfärs
0,5 dl ströbröd
1 ägg
1 klyfta vitlök, riven
1-2 msk sweet chilisås
2 msk färsk timjan, hackad
100 g chèvreost, skivad i bitar
salt
peppar
olja, till stekning
Rotfrukter
200 g rödbeta
200 g morot
200 g palsternacka
200 g rotselleri
flingsalt
2 msk olivolja
1 förp salladsmix
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och skala rotfrukterna och skär i jämnstora bitar. Lägg i en ugnsform och häll över olivolja och flingsalt. Ugnsrosta rotfrukterna i ugnen i ca 30 minuter.
Blanda alla ingredienserna till lammfärsbiffarna i en bunke. Forma små biffar av färsen.
Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek biffarna så att de får en fin yta och lägg sedan över dem i en ugnsform. Låt biffarna gå klart i ugnen i ca 5-10 minuter, eller tills de är genomstekta.
Blanda rotfrukterna med salladsmixen och servera rotfruktssalladen till lammfärsbiffarna.