Lax med saffran och örter

26 röster

Du behöver

  • 1 hel laxfilé
  • 2 dl örter, hackade (dill, persilja, gräslök, bockhornsklöver)
  • 0,5 apelsin, saften av (eller 1 citron)
  • 5 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 0,5 g saffran, löst i 1 dl hett vatten
  • 2 msk flytande smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg hela laxfilén i en stor bit aliminiumfolie.
  2. Tryck försiktigt in vitlöksklyftorna i laxen.
  3. Salta och peppra och strö över de hakade örterna. Pressa apelsin- eller citronsaften på fisken och ringla saffranlösningen över hela filén. Ringla över smöret.
  4. Vik i hop folien till ett paket och stek i ugnen i ca 25-30 minuter i 200 grader.
  5. Garnera gärna med örter och citron.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...