Laktosfria köttbullar

Laktosfria köttbullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Laktosfria köttbullar

8 ingredienser

Det är inte alls nödvändigt att använda mjölkprodukter när man lagar köttbullar. Vatten är utmärkt att använda som vätska i smeten, och ströbröd (som kan innehålla mjölk) kan ersättas med riven, kokt potatis.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 0,5 gul lök, i klyftor
  • 2 potatisar, kokta
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk vatten
  • mjölkfritt margarin, att steka i

Gör så här

  1. Riv löken och potatisen på fina sidan på rivjärnet. Blanda ner färsen och knäck i ägget. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll på vattnet och arbeta samman till en smet. Forma köttbullarna med vattensköljda händer. Lägg dem på vattensköljd skärbräda eller tallrik.
  3. Stek några i taget i mjölkfritt margarin i 3-4 minuter. Servera köttbullarna med kokt potatis.
  4. Tips: Gör smeten i matberedare. Mixa kokt potatis, lök, ägg, salt, peppar och vatten. Klicka i köttfärsen och kör snabbt ihop till en smet.