Lakritstryffel med vit choklad och citron

koket.se
Lakritstryffel med vit choklad och citron
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Lakritstryffel med vit choklad och citron

8 ingredienser

ca 45 m

Chokladtryfflar med lakrits, vit choklad och citronzest. En riktig favorit på godisbordet. 

OBS! Receptet ger inte fasta tryfflar, utan de blir kladdiga.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

Tryffelsmet

  • 2 dl vispgrädde
  • 170 g lakritskola (Kick eller Käck)
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g mjölkchoklad
  • bakformar

Garnering

  • 200 g vit choklad
  • 2 citroner, rivet skal
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka försiktigt upp grädden i en kastrull.
  2. Bryt ner lakritsen i grädden och låt den smälta.
  3. Skär ner den ljusa och den mörka chokladen och smält ner den i lakritsgrädden. Fyll små bakformar med lakritschokladsmeten till hälften.
  4. Sätt på ett vattenbad och skär ner sedan den vita chokladen i mindre bitar, smält den i en kastrull i vattenbadet.
  5. Riv skalet på två citroner till zest med ett rivjärn.
  6. Toppa lakrits- och chokladtryffeln med vit choklad, och toppa med citronzest och flingsalt. Ställ in kylen så tryfflarna svalnar och sätter sig.