Lakritstryffel med vit choklad och citron

koket.se
Lakritstryffel med vit choklad och citron
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Lakritstryffel med vit choklad och citron

8 ingredienser

ca 45 m

Chokladtryfflar med lakrits, vit choklad och citronzest. En riktig favorit på godisbordet. 

OBS! Receptet ger inte fasta tryfflar, utan de blir kladdiga.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Tryffelsmet

  • 2 dl vispgrädde
  • 170 g lakritskola (Kick eller Käck)
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g mjölkchoklad
  • bakformar

Garnering

  • 200 g vit bakchoklad
  • 2 citroner, rivet skal
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka försiktigt upp grädden i en kastrull.
  2. Bryt ner lakritsen i grädden och låt den smälta.
  3. Skär ner den ljusa och den mörka chokladen och smält ner den i lakritsgrädden. Fyll små bakformar med lakritschokladsmeten till hälften.
  4. Sätt på ett vattenbad och skär ner sedan den vita chokladen i mindre bitar, smält den i en kastrull i vattenbadet.
  5. Riv skalet på två citroner till zest med ett rivjärn.
  6. Toppa lakrits- och chokladtryffeln med vit choklad, och toppa med citronzest och flingsalt. Ställ in kylen så tryfflarna svalnar och sätter sig.