Lakritspavlova med grädde och röda bär
Lakritspavlova med grädde och röda bär
7 ingredienser
Lika god som den är enkel att baka är denna frasiga marängtårta med smak av lakrits. Toppa med vispad grädde och färska röda bär som hallon och vinbär.
Ingredienser
Marängbotten
- 100 g äggvita [ca 3 st]
- 90 g strösocker [1 dl]
- 120 g florsocker [2 dl]
- 2 msk lakritsgranulat
Fyllning
- 3 dl vispgrädde
- hallon (färska)
- röda vinbär (färska)
Gör så här
Marängbotten
- Sätt ugnen på 80 grader, varmluft. (100 grader vanlig ugn).
- Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum.
- Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en blank och fast maräng.
- Blanda florsocker och lakritsgranulat och vänd ner i marängen med några bestämda tag.
- Bred ut maräng, ca 1 cm tjockt i en cirkel, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg resten av marängen på en spritspåse med en st honoré-tyll och spritsa i slalom runt kanten på cirkeln så att den bildar en mur.
- Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i 1 timme till.
Fyllning
- Vispa grädden lätt och bred ut den i marängbotten.
- Fyll på med hallon och vinbär. Servera genast.