Lakritspannacotta med hallonkompott

122 röster
3 h
4-6
Lakritspannacotta med hallonkompott

Smakbästisarna hallon och lakrits in en len pannacotta med yoghurt. Lika poppis hos vuxna som barn! Pannacottan görs på agar agar och är därför gelatinfri.

3 h
4-6

Du behöver

Lakritspannacotta

  • 2 krm agar-agar
  • 500 g grädde [5 dl]
  • 75 g muscovadosocker [1 dl]
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g turkisk yoghurt [1 dl]

Hallonkompott

  • 250 g frysta hallon
  • 85 g strösocker
  • 1 citron, saften
  • 50 g vatten [0,5 dl]

Garnering

  • färska hallon
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Lakritspanacotta
    Lägg agar agar tillsammans med grädde, mucovadosocker och lakritspulver i en kastrull. Koka upp allt och låt småkoka 2 minuter.
  2. Dra av från värmen och rör ner yoghurten. Fördela pannacottan jämnt i önskade glas eller formar. Ställ in i kylen minst 2-3 timmar.
  3. Hallonkompott
    Koka upp frysta hallon, strösocker, citronsaft och vatten. Låt koka i några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Toppa pannacottan med hallonkompotten precis innan servering. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.
5 augusti 2017