Lakritspannacotta med hallonkompott

3 h
4 - 6
Spela video Lakritspannacotta med hallonkompott
Foto: TV4

Smakbästisarna hallon och lakrits in en len pannacotta med yoghurt. Lika poppis hos vuxna som barn! Pannacottan görs på agar agar och är därför gelatinfri.

5 augusti 2017
3 h
4 - 6

Du behöver

Lakritspannacotta

  • 2 krm agar agar
  • 500 g grädde (5 dl)
  • 75 g muscovadosocker (1 dl)
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g turkisk yoghurt (1 dl)

Hallonkompott

  • 250 g frysta hallon
  • 85 g strösocker
  • 1 citron, saften
  • 50 g vatten (0,5 dl)

Garnering

  • färska hallon
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Lakritspanacotta
    Lägg agar agar tillsammans med grädde, mucovadosocker och lakritspulver i en kastrull. Koka upp allt och låt småkoka 2 minuter.
  2. Dra av från värmen och rör ner yoghurten. Fördela pannacottan jämnt i önskade glas eller formar. Ställ in i kylen minst 2-3 timmar.
  3. Hallonkompott
    Koka upp frysta hallon, strösocker, citronsaft och vatten. Låt koka i några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
  4. Toppa pannacottan med hallonkompotten precis innan servering. Dekorera med färska hallon och citronmeliss.
Kommentera receptet

Fler goda recept