Lakritsglass med gelé och champagne

POPULÄRT
Lakritsglass med gelé och champagne
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Lakritsglass med gelé och champagne

10

7 steg att laga

15 ingredienser

1 h

Den här desserten med gelé, lakritsglass och fruktsallad är en festlig efterrätt full av smak och textur.

Ingredienser

portioner4 portioner

Gelélag

  • 500 g vindruvor (blå)
  • 100 g strösocker
  • 100 g lingon
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 5 limeblad
  • 3 stjärnanis
  • ca 12 gelatinblad
  • 8 msk tapiokapärlor, kokta

Fruktsallad

  • melon
  • kiwi
  • papaya
  • vindruvor

Servering

  • glass (lakrits)
  • champagne

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till gelélagen (utom gelatinbladen och tapioka) och dra åt sidan. Låt sedan stå och dra i ca 30 minuter.
  2. Sila av vätskan och smält ner 3 blad gelatin per liter vätska.
  3. Koka tapioka i vatten i ca. 11 minuter.
  4. Gjut sedan 3 msk tapioka och 3 msk gelélag i cocktailglas (detta görs med fördel dagen innan.)
  5. Finhacka ingredienserna till fruktsalladen.
  6. Lägg fruktsalladen och en kula lakritsglass ovanpå gelén vid servering.
  7. Toppa hela desserten med champagne.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer