Lakritsglass med gelé och champagne

10 röster
1 h
4
Lakritsglass med gelé och champagne
Foto: Tv4
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Gelélag

  • 500 g vindruvor (blå)
  • 100 g strösocker
  • 100 g lingon
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 5 limeblad
  • 3 stjärnanis
  • ca 12 gelatinblad
  • 8 msk tapiokapärlor, kokta

Fruktsallad

  • melon
  • kiwi
  • papaya
  • vindruvor

Servering

  • glass (lakrits)
  • champagne

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till gelélagen (utom gelatinbladen och tapioka) och dra åt sidan. Låt sedan stå och dra i ca 30 minuter.
  2. Sila av vätskan och smält ner 3 blad gelatin per liter vätska.
  3. Koka tapioka i vatten i ca. 11 minuter.
  4. Gjut sedan 3 msk tapioka och 3 msk gelélag i cocktailglas (detta görs med fördel dagen innan.)
  5. Finhacka ingredienserna till fruktsalladen.
  6. Lägg fruktsalladen och en kula lakritsglass ovanpå gelén vid servering.
  7. Toppa hela desserten med champagne.
15 februari 2020