Lakritsglass med gelé och champagne

POPULÄRT
Lakritsglass med gelé och champagne
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Lakritsglass med gelé och champagne

15 ingredienser

1 h

Den här desserten med gelé, lakritsglass och fruktsallad är en festlig efterrätt full av smak och textur.

Ingredienser

portioner

Gelélag

  • 500 g vindruvor (blå)
  • 100 g strösocker
  • 100 g lingon
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 5 limeblad
  • 3 stjärnanis
  • ca 12 gelatinblad
  • 8 msk tapiokapärlor, kokta

Fruktsallad

  • melon
  • kiwi
  • papaya
  • vindruvor

Servering

  • glass (lakrits)
  • champagne

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till gelélagen (utom gelatinbladen och tapioka) och dra åt sidan. Låt sedan stå och dra i ca 30 minuter.
  2. Sila av vätskan och smält ner 3 blad gelatin per liter vätska.
  3. Koka tapioka i vatten i ca. 11 minuter.
  4. Gjut sedan 3 msk tapioka och 3 msk gelélag i cocktailglas (detta görs med fördel dagen innan.)
  5. Finhacka ingredienserna till fruktsalladen.
  6. Lägg fruktsalladen och en kula lakritsglass ovanpå gelén vid servering.
  7. Toppa hela desserten med champagne.