Läcker ishavsaioli med smak av basilika

Abba ishavsaioli
Foto: Abba

Läcker ishavsaioli med smak av basilika

2

11 ingredienser

15 m

En kall sås med caviar är perfekt att servera till fisk. Och inte minst praktisk - då man kan förbereda såsen långt innan middagen står på bordet. Snabbt, enkelt och så himla gott - bästa starten för en lyckad middag!

Vill du ha goda laxrecept? vad sägs om:
Halstrad lax med rotfrukter
Lyxig laxsoppa med tomat & rotfrukter
Lax i ugn på smördegsbädd


Abba stenbitsrom produkt

Vi väljer ut den allra bästa romen och lagrar den i tunnor i djupa bergrum tills den uppnår perfekt mognad. Med sin fantastiska färg och smak är lyxfaktorn ett otvivelaktigt faktum.

Ingredienser

portioner4
  • 80 g Abba caviar röd finkornig rom
  • 1 ägg, kokt 3 minuter
  • 1 dl majsolja
  • 0,5 tsk citron, saft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kruka basilika, strimlad
  • 1 dl kvarg
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Knäckt det löskokta ägget i en skål och gröp ev. ur ägget. Tillsätt senapen och citronsaften. Vispa med elvisp och häll i oljan långsamt under vispning.
  2. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.