Läcker ishavsaioli med smak av basilika

Abba ishavsaioli
Foto: Abba

Läcker ishavsaioli med smak av basilika

11 ingredienser

15 min

En kall sås med caviar är perfekt att servera till fisk. Och inte minst praktisk - då man kan förbereda såsen långt innan middagen står på bordet. Snabbt, enkelt och så himla gott - bästa starten för en lyckad middag!

Abba röd finkornig rom
Abba röd finkornig rom 2021 (2)

Abba röd finkornig rom

Vi väljer ut den allra bästa rommen och lagrar den till perfekt mognad. Lyxig rom som passar till det mesta!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 80 g Abba caviar röd finkornig rom
  • 1 ägg, kokt 3 minuter
  • 1 dl majsolja
  • 0,5 tsk citron, saft
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kruka basilika, strimlad
  • 1 dl kvarg
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Knäckt det löskokta ägget i en skål och gröp ev. ur ägget. Tillsätt senapen och citronsaften. Vispa med elvisp och häll i oljan långsamt under vispning.
  2. Blanda ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba crustad med pepparrotskräm och caviertop

Abba tipsar!

Sugen på fler goda och enkla fiskrecept? Här har vi samlat våra favoriter!

Läs mer