Labnehdipp med rostade rädisor
Labnehdipp med rostade rädisor
14 ingredienser
1 h
Kärmig labnehdipp med rostade rädisor och kryddig örtolja är en rätt du måste testa nu när våren gör intåg!
Ingredienser
- 10 rädisor, klipp av roten och toppen och kvarta dem
- 2-3 msk färsk mynta
- 2 salladslökar
- 2 msk cashewnötter, rostade och finhackade
- 1 msk za'atar
- 1 msk risvinäger
- 1 tsk farinsocker
- 0,5 msk tamarisoja (eller sojasås)
- 1 msk paprikapulver
- 1 klyfta vitlök, riven
- 0,5 dl olivolja
- 4 dl labne
- dill (till topping)
- mynta (till topping)
Gör så här
- Lägg rädisorna på en plåt och toppa med lite olivolja, salt och peppar och grädda i 200 grader i 25–30 minuter.
- Blanda mynta, salladslök, cashewnötter, za’atar, farinsocker, risvinäger, tamari, paprikapulver och riven vitlök.
- Värm upp 0,5 dl olivolja på medelhög temperatur i 3–4 minuter. Häll över örterna.
- Bred ut labneh på en tallrik, toppa med rädisorna och tillsätt örtoljan.
- Lägg den färska dillen ovanpå, mer färsk mynta och salladslök.