Labnehdipp med rostade rädisor

Labnehdipp med rostade rädisor
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Labnehdipp med rostade rädisor

14 ingredienser

1 h

Kärmig labnehdipp med rostade rädisor och kryddig örtolja är en rätt du måste testa nu när våren gör intåg!

Ingredienser

portioner
  • 10 rädisor, klipp av roten och toppen och kvarta dem
  • 2-3 msk färsk mynta
  • 2 salladslökar
  • 2 msk cashewnötter, rostade och finhackade
  • 1 msk za'atar
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk farinsocker
  • 0,5 msk tamarisoja (eller sojasås)
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 dl labne
  • dill (till topping)
  • mynta (till topping)

Gör så här

  1. Lägg rädisorna på en plåt och toppa med lite olivolja, salt och peppar och grädda i 200 grader i 25–30 minuter.
  2. Blanda mynta, salladslök, cashewnötter, za’atar, farinsocker, risvinäger, tamari, paprikapulver och riven vitlök.
  3. Värm upp 0,5 dl olivolja på medelhög temperatur i 3–4 minuter. Häll över örterna.
  4. Bred ut labneh på en tallrik, toppa med rädisorna och tillsätt örtoljan.
  5. Lägg den färska dillen ovanpå, mer färsk mynta och salladslök.