Kyld zucchini och melon, sauternes och mynta

koket.se
Kyld zucchini och melon, sauternes och mynta
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Kyld zucchini och melon, sauternes och mynta

9 ingredienser

1,5 h

En häftig och god efterrätt med marinerad zucchini, melon, sauternesvin och mynta.

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 zucchini
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl vatten
  • 0,5 melon (gärna svensk)
  • 2 dl sauternes (sött vitt vin)
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Dela zucchini skrapa ur kärnhuset, men spara det till senare. Skiva zucchinin tunt.
  2. Koka upp vaniljstång, socker, citron och vatten. Slå över zucchinin och låt marinera i 1 h.
  3. Skala melonen och dela i 8 klyftor. Skär ur kärnhuset, men spara till senarer. Skiva melonen tunt och spara alla kantbitar.
  4. Mixa kantbitar från melon, zucchini och kärnhus, sauternesvin och vaniljlagen från zucchinin tillsammans med lite mynta. Sila och kyl ner kraftigt (helst i frys så det nästan kristalliseras).
  5. Blanda skivad melon med zucchini. Slå den kylda soppan över och toppa med strimlad och plockad mynta. Servera med nyvispad grädde.