Kycklingvingar med het potatis

11 röster
1 h
4
Kycklingvingar med granatäpple och het potatis
Foto: Tv4

Nidal lagar kycklingvingar med granatäpplesirap, som serveras med en het potatisallad på bakpotatis, chili, koriander och vitlök.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

kycklingvingar

  • 500 gram kycklingvingar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk granatäpplesirap
  • salt

potatis

  • 2 bakpotatis
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • matolja
  • yoghurt till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela kycklingvingarna på mitten och marinera sedan i granatäppelsirap, lök och vitlökspulver, paprikapulver och olivolja. Låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform och baka på 220 grader i ca 20 minuter.
  3. Tärna potatisen i kuber. Stek sedan i rikligt med olja, nästa så oljan täcker potatisen. Låt steka i cirka 10 minuter eller tills den fått rikligt med färg. Rör runt så och så så den inte fastnar i botten. Låt den rinna av. Sväng sedan runt med fint hackad vitlök, koriander, chili och lite citron.
  4. Servera tillsammans med kycklingvingarna och en klick yoghurt.
29 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...