• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kycklingvingar med het potatis

POPULÄRT
Kycklingvingar med granatäpple och het potatis
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Kycklingvingar med het potatis

4 steg att laga

14 ingredienser

1 h

Nidal lagar kycklingvingar med granatäpplesirap, som serveras med en het potatisallad på bakpotatis, chili, koriander och vitlök.

Ingredienser

4 portioner

kycklingvingar

  • 500 g kycklingvinge
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk granatäpplesirap
  • salt

potatis

  • 2 bakpotatisar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • matolja
  • yoghurt, till servering

Gör så här

  1. Dela kycklingvingarna på mitten och marinera sedan i granatäppelsirap, lök och vitlökspulver, paprikapulver och olivolja. Låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform och baka på 220 grader i ca 20 minuter.
  3. Tärna potatisen i kuber. Stek sedan i rikligt med olja, nästa så oljan täcker potatisen. Låt steka i cirka 10 minuter eller tills den fått rikligt med färg. Rör runt så och så så den inte fastnar i botten. Låt den rinna av. Sväng sedan runt med fint hackad vitlök, koriander, chili och lite citron.
  4. Servera tillsammans med kycklingvingarna och en klick yoghurt.