Kycklingvingar med het potatis

POPULÄRT
Kycklingvingar med granatäpple och het potatis
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Kycklingvingar med het potatis

14 ingredienser

1 h

Nidal lagar kycklingvingar med granatäpplesirap, som serveras med en het potatisallad på bakpotatis, chili, koriander och vitlök.

logo
Nidal Kersh

Se Nidal Kersh laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

kycklingvingar

  • 500 g kycklingvinge
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk granatäpplesirap
  • salt

potatis

  • 2 bakpotatisar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • matolja
  • yoghurt, till servering

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela kycklingvingarna på mitten och marinera sedan i granatäppelsirap, lök och vitlökspulver, paprikapulver och olivolja. Låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Lägg kycklingen i en ugnsform och baka på 220 grader i ca 20 minuter.
  3. Tärna potatisen i kuber. Stek sedan i rikligt med olja, nästa så oljan täcker potatisen. Låt steka i cirka 10 minuter eller tills den fått rikligt med färg. Rör runt så och så så den inte fastnar i botten. Låt den rinna av. Sväng sedan runt med fint hackad vitlök, koriander, chili och lite citron.
  4. Servera tillsammans med kycklingvingarna och en klick yoghurt.