I samarbete med Kronfågel

Kycklingtacos med ananas- och granatäpplesalsa

2 röster
30 m
4
Kycklingtacos med ananas- och granatäpplesalsa
Foto: Kronfågel

Tacos på nytt sätt med kycklingfärs, tahiniyoghurt och salsa på ananas och granatäpple. Fräscht och gott till fredagsmys!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 500 g Kronfågel kycklingfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 tomat
  • 1 förp tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 12 mjuka tortillas
  • olja, till stekning

Ananas-och granatäppelsalsa

  • 2 granatäpplen
  • 0,5 ananas (eller 1 förp fryst ananas)
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 0,5 dl mynta, finhackad
  • 1 tsk sumak
  • 1 tsk ingefära
  • 1 lime, skal och saft
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Tahiniyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk tahini
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka lök och tomat. Hetta upp en panna och stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomaterna, fräs cirka 2 minuter till.
  2. Lägg i tacomixen, stek cirka 30 sekunder och tillsätt sedan vatten. Låt koka på låg värme i cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar
  3. Ananas- och granatäppelsalsa
    Dela granatäpplet och slå ur kärnorna. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint.
  4. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad limesaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Tahiniyoghurt
    Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på hög värme. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingfärsen i tortillabröd och toppa med en klick salsa och tahiniyoghurt.
11 februari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...