Kycklingsoppa med rotfrukter och fetaoströra

Kycklingsoppa med rotsaker och fetaoströra
Foto: Katarina Kling
Katarina Kling
Katarina Kling

Kycklingsoppa med rotfrukter och fetaoströra

23 ingredienser

En krämig kycklingsoppa som är enkel att tillaga och passar bra när man vill laga någonting snabbt. Toppad med fluffig fetaostkräm blir det en riktig smakfest.

Ingredienser

portioner
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 palsternacka
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Fetaoströra med citron

  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g fetaost
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, finrivet skal från
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Kärna ur och strimla paprikan, ansa och strimla purjolök. Skala och strimla morötter. Strimla kycklingfilé, palsternacka och skala vitlöken.
  2. Hetta upp smör i en gryta. Bryn kyckling, morötter, palsternacka, purjolök och paprika.
  3. Pressa i vitlöken och tillsätt tomater, grädde, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter tills grönsakerna är mjuka och kycklingen klar.
  4. Ha i persilja och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med bröd och fetaoströra.
  6. Fetaoströra
    Ha ner crème fraiche i en skål och smula i fetaosten. Skala och pressa i vitlöken, rör ner olivolja, citronskal och honung. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.