En krämig kycklingsoppa som är enkel att tillaga och passar bra när man vill laga någonting snabbt. Toppad med fluffig fetaostkräm blir det en riktig smakfest.
Kärna ur och strimla paprikan, ansa och strimla purjolök. Skala och strimla morötter. Strimla kycklingfilé, palsternacka och skala vitlöken.
Hetta upp smör i en gryta. Bryn kyckling, morötter, palsternacka, purjolök och paprika.
Pressa i vitlöken och tillsätt tomater, grädde, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter tills grönsakerna är mjuka och kycklingen klar.
Ha i persilja och smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd och fetaoströra.
Fetaoströra
Ha ner crème fraiche i en skål och smula i fetaosten. Skala och pressa i vitlöken, rör ner olivolja, citronskal och honung. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.