Kycklingsoppa med rotfrukter och fetaoströra

Kycklingsoppa med rotsaker och fetaoströra
Foto: Katarina Kling
Katarina Kling
Katarina Kling

Kycklingsoppa med rotfrukter och fetaoströra

1

23 ingredienser

En krämig kycklingsoppa som är enkel att tillaga och passar bra när man vill laga någonting snabbt. Toppad med fluffig fetaostkräm blir det en riktig smakfest.

Ingredienser

portioner
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 palsternacka
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 2 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Fetaoströra med citron

  • 2 dl crème fraîche
  • 150 g fetaost
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron, finrivet skal från
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Kärna ur och strimla paprikan, ansa och strimla purjolök. Skala och strimla morötter. Strimla kycklingfilé, palsternacka och skala vitlöken.
  2. Hetta upp smör i en gryta. Bryn kyckling, morötter, palsternacka, purjolök och paprika.
  3. Pressa i vitlöken och tillsätt tomater, grädde, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter tills grönsakerna är mjuka och kycklingen klar.
  4. Ha i persilja och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med bröd och fetaoströra.
  6. Fetaoströra
    Ha ner crème fraiche i en skål och smula i fetaosten. Skala och pressa i vitlöken, rör ner olivolja, citronskal och honung. Rör ihop och smaka av med salt och peppar.