Kycklingschnitzel på Nidals vis

koket.se
Kycklingschnitzel på Nidals vis
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Kycklingschnitzel på Nidals vis

24 ingredienser

45 m

Panerad schnitzel med en fräsch tomatsallad och en sås gjord på tahini. Tricket för en extra krispig panering är att blanda ströbrödet med krossade corn flakes.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 citroner

marinad

  • 1 citron, saften
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Panering

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl cornflakes, krossade
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tomatsallad

  • 6 tomater
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 2 msk citron, färskpressad
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Taratoursås

  • 2 dl tahinipasta
  • 1 citron, saften
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka persilja, hackad
  • matolja, till stekning/fritering

Gör så här

  1. Dela kycklingfilén på mitten så du får två tunna skivor.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i en marinaden.
  3. Skär tomaterna i tärningar. Blanda med hackad persilja, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
  4. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Späd med vatten till önskad konsistens.
  5. Banka ut kycklingen med hjälp av undersidan av en kastrull mellan plastfolie.
  6. Panera kycklingen, först i uppvispade ägg, sen vetemjöl, sen ägg igen och avsluta i ströbröd blandat med krossade
  7. cornflakes.
  8. Värm rikligt med matolja i en rymlig stekpanna.
  9. Stek/fritera kycklingen i oljan, cirka 3-4 minuter per sida eller tills den fått fin färg. Se till att fläkten inte är på vid friteringen, ha även ett stort lock nära att kväva en eventuell eld med.
  10. Låt den friterade kycklingen rinna av på hushållspapper. Servera kycklingen med sås och sallad.