Kycklingsallad med za’atar

NYHET
Kycklingsallad med za’atar
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Kycklingsallad med za’atar

15 ingredienser

30 min

Den här matiga kycklingsalladen med za’atar, rostad paprika, fetaost och soltorkade tomater är en riktigt härlig rätt som ger goda sommarkänslor.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 2 msk olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 1 msk za'atar
  • salt
  • svartpeppar

Sallad

  • 2 röda paprikor, delade
  • 100 g salladsmix (t.ex. rucolasallad, babyspenat, maché)
  • 350 g kyckling, stekt och skivad
  • 1 dl soltorkade tomater i olja, grovt hackade
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 knippe färsk persilja, grovt hackad
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 0,5 citron

Gör så här

Dressing

  1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Sallad

  1. Rosta paprikorna i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter, tills skalet svartnar något.
  2. Låt sedan paprikorna svalna innan du drar av skalet.
  3. Lägg sallad, kyckling, paprika, soltorkade tomater och rödlök i en skål.
  4. Ringla över dressingen och blanda försiktigt.
  5. Toppa med smulad fetaost, pumpakärnor och färsk persilja.
  6. Pressa slutligen över lite citron.