Kycklingsallad med sesamdipp

NYHET
Kycklingsallad med sesamdipp
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kycklingsallad med sesamdipp

13 ingredienser

45 min

Den här matiga salladen med kyckling, koreanska riskakor och cashewnötter blir en perfekt rätt att njuta av i sommar. Servera den som en fräsch lunch eller ta med den som picknickmat!

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 4 dl koreanska riskakor (finns i asiatiska butiker)
  • 4 salladslökar, strimlade
  • 1 röd chilifrukt, strimlad
  • 0,5 salladskål, strimlad
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 4 dl blandade örter (basilika, thaibasilika, dill, mynta, koriander)

Gör så här

  1. Koka kycklingen i saltat vatten i ca 30 minuter.
  2. Låt kycklingen svalna innan du river den i bitar.
  3. Vispa ihop soja, sesamolja, vinäger, socker, ingefära och vitlök till en dressing.
  4. Blanda sedan kycklingen med dressingen.
  5. Koka riskakorna i 5 minuter i saltat vatten.
  6. Häll sedan av vattnet och skölj riskakorna i kallt vatten.
  7. Blanda kycklingen med riskakor, salladslök, chili, salladskål, cashewnötter och örter.