Kycklingsallad med krutonger
Kycklingsallad med krutonger
22 ingredienser
45 m
En fräsch sallad är alltid en fullträff att bjuda på under sommaren. Den här versionen med krutonger och krämig dressing kan bli en riktig favorit!
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Dressing
- 1,5 dl crème fraîche
- 3 msk majonnäs
- 3 sardellfiléer, finhackade
- 1-2 klyftor vitlök, pressade
- 0,5 citron, saften
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk dijonsenap
- salt
- peppar
Kycklingfiléer
- 4 kycklingfiléer
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk torkad timjan
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk salladskrydda (eller örtsalt)
- 3 msk balsamvinäger
- 3 msk olivolja
Krutonger
- 6 skivor vitt bröd
- 2-3 msk olivolja
Sallad
- 2 romansallad
- 4 kycklingfiléer
- ca 1,5 dl parmesanost, riven
Gör så här
Dressing
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
- Om du tycker dressingen känns för tjock kan du späda ut den med mer crème fraîche eller lite vatten.
- Täck dressingen väl och ställ i kylen fram till servering.
Kycklingfiléer
- Börja med att värm ugnen till 250 grader och se till att den är riktigt het innan du sätter in kycklingen.
- Blanda ihop marinaden och ställ åt sidan.
- Krydda filéerna runt om med salt och peppar.
- Hetta upp matolja i en stekpanna, stek filéerna på hög värme i ca 4-5 minuter på varje sida.
- Lägg filéerna i en ugnsform, häll över marinaden och sätt genast in formen i mitten av ugnen. Sänk värmen till 200 grader.
- Efter 15-17 minuter tar du ut dem (tiden kan variera beroende på hur tjocka filéer du använder).
- Täcker kycklingen med folie och låt vila i 15 minuter.
- Skär sedan kycklingfiléerna i diagonala skivor och häll över skyn från ugnsformen.
Krutonger
- Skär brödskivorna i fyrkanter, ringla över olivolja och rosta dem på 200 grader mitt i ugnen i några minuter.
Sallad
- Skölj och hacka romansalladen.
- Blanda salladen med lite av dressingen.
- Lägg upp salladen på tallrikar eller på ett stort fat.
- Lägg kycklingen, krutonger och parmesanost över salladen.
- Ringla över lite mer dressing och servera!