Kycklingsallad med jordnötsdressing
Kycklingsallad med jordnötsdressing
18 ingredienser
Matig och fantastiskt god kycklingsallad toppad med en krämig jordnötsdressing och krispiga granatäpplekärnor.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 700 g kycklingfilé, gärna med skinn
- 2 msk japansk soja
- 250 g broccoli, i små buketter och stam i skivor
- 1 romansallad
- 0,5 gurka
- 1 bananschalottenlök
- 0,5 dl jordnötter
- 1 granatäpple, kärnor uttagna
- 1 kruka färsk koriander
- 4 msk rostad lök
- 1 päron, fast
- matolja, till stekning
Jordnötsdressing
- 1 dl crunchy jordnötssmör
- 1 msk fisksås
- 2 msk japansk soja
- 1 dl sweet chilisås
- 1 limefrukt, saft
- vatten
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Stek kycklingfiléerna runt om tills de blivit lite brynta i en stekapanna. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
- Fräs broccolin kort i pannan. Häll på sojan och låt ge färg och smak.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
- Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med ev mer fisksås, soja eller lime om du vill. Ställ åt sidan.
- Skär sallad, gurka och päron i mindre bitar.Skala och skiva löken tunt. Plocka bladen från koriandern.
- Ta ut kycklingen och broccolin från ugnen och lägg över på en skärbräda. Låt broccolin svalna något medan kycklingen får vila, ca 5 minuter. Skär sedan kycklingen i tjocka skivor.
- Lägg romansalladen på ett stort fat. Lägg på broccoli, gurka, päron, schalottenlök och kyckling. Ringla över dressingen. Strö på grantäpplekärnor, jordnötter, rostad lök samt koriander. Servera genast!