En lättlagad kycklingsallad med en otroligt god och krämig dressing med färska örter och avokado, därav namnet green goddess. Servera med ett gott bröd eller som här tortillachips att "skopa" upp den goda salladen med.
1 förp färdigkokta cannellinibönor, väl avrunna (à ca 400 g)
Green goddess-dressing
1 kruka färsk basilika (spara några blad till garnering)
1 kruka färsk koriander (spara några blad till garnering)
1 dl olivolja
0,5 dl valnötter
1 avokado
1 citron, pressad saft
2 msk vit balsamvinäger
2 klyftor vitlök, rivna
2 dl parmesanost, riven
2 dl matyoghurt
olivolja, att steka i
salt
peppar
Till servering
tortillachips (eller nachos)
Gör så här
Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Stek dem i olivolja i en stekpanna. Vänd och stek dem helt färdiga så att de är genomstekta. Låt svalna något.
Hacka spetskålen. Tärna gurka, rädisor och äpple. Strimla salladslöken. Skär gräslöken fint. Lägg allt i en stor skål tillsammans med sköljda och avrunna cannelinnibönor.
Lägg alla ingredeinser till dressingen, förutom yoghurten, i en mixer och kör till en tjock dressing. Häll över i en bunke och blanda med yoghurt. Smaka av med salt och peppar samt ev mer parmesan.
Häll dressingen över grönsakerna och rör försiktigt om. Skär kycklingen i skivor.
Servera salladen med kycklingen och tortillachips att skopa upp salladen med. Strö på sparad koriander och basilika.