Kycklingsallad med aioli

Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Kycklingsallad med aioli

21 ingredienser

50 m

En sallad med pankopanerad kyckling och rädisor toppad med aioli blir en underbar lunch eller lättare middag. Salladen är även perfekt att ta med som picknickmat.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 msk chilipulver
  • 0,5 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • pankoströbröd, till panering
  • 3 msk matolja
  • 50 g smör
  • 1 gemsallad
  • 100 g salladsmix
  • 30 g rädisa, skivade

Aioli

  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl matolja
  • 50 g smör, smält
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • salt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna tvärs igenom så att du får två tunna bitar. Dela sedan varje bit på hälften.
  2. Lägg kycklingbitarna i en bunke tillsammans med ostronsås, socker, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar. Låt kycklingen marineras i 20 minuter.
  3. Ta en kycklingbit i taget och doppa i ägg och sedan i panko.
  4. Värm upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna tills de är färdiga.
  5. Hacka hjärtsalladen och lägg i en skål tillsammans med blandsallad, skivade rädisor, den stekta kycklingen och toppa med aioli (se recept nedan).

Aioli

  1. Vispa ihop senap, äggulor och vinäger samtidigt som du droppar i matoljan. Fortsätt vispa kraftigt och tillsätt det smälta smöret. Smaksätt aiolin med pressad vitlök och salt.