Kycklingsallad med aioli

Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Kycklingsallad med aioli

5

6 steg att laga

21 ingredienser

50 m

En sallad med pankopanerad kyckling och rädisor toppad med aioli blir en underbar lunch eller lättare middag. Salladen är även perfekt att ta med som picknickmat.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 msk chilipulver
  • 0,5 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • pankoströbröd, till panering
  • 3 msk matolja
  • 50 g smör
  • 1 gemsallad
  • 100 g salladsmix
  • 30 g rädisa, skivade

Aioli

  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl matolja
  • 50 g smör, smält
  • 1-2 klyfta vitlök, pressade
  • salt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna tvärs igenom så att du får två tunna bitar. Dela sedan varje bit på hälften. 
  2. Lägg kycklingbitarna i en bunke tillsammans med ostronsås, socker, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar. Låt kycklingen marineras i 20 minuter. 
  3. Ta en kycklingbit i taget och doppa i ägg och sedan i panko.
  4. Värm upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna tills de är färdiga.
  5. Hacka hjärtsalladen och lägg i en skål tillsammans med blandsallad, skivade rädisor, den stekta kycklingen och toppa med aioli (se recept nedan). 
  6. Aioli
    Vispa ihop senap, äggulor och vinäger samtidigt som du droppar i matoljan. Fortsätt vispa kraftigt och tillsätt det smälta smöret. Smaksätt aiolin med pressad vitlök och salt.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer