Kycklingsallad med aioli

5 röster
50 m
4

En sallad med pankopanerad kyckling och rädisor toppad med aioli blir en underbar lunch eller lättare middag. Salladen är även perfekt att ta med som picknickmat.

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk socker
  • 0,5 msk chilipulver
  • 0,5 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • panko, till panering
  • 3 msk matolja
  • 50 g smör
  • 1 hjärtsallad
  • 100 g blandsallad
  • 30 g rädisor, skivade

Aioli

  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl matolja
  • 50 g smör, smält
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna tvärs igenom så att du får två tunna bitar. Dela sedan varje bit på hälften. 
  2. Lägg kycklingbitarna i en bunke tillsammans med ostronsås, socker, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar. Låt kycklingen marineras i 20 minuter. 
  3. Ta en kycklingbit i taget och doppa i ägg och sedan i panko.
  4. Värm upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna tills de är färdiga.
  5. Hacka hjärtsalladen och lägg i en skål tillsammans med blandsallad, skivade rädisor, den stekta kycklingen och toppa med aioli (se recept nedan). 
  6. Aioli
    Vispa ihop senap, äggulor och vinäger samtidigt som du droppar i matoljan. Fortsätt vispa kraftigt och tillsätt det smälta smöret. Smaksätt aiolin med pressad vitlök och salt.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...