Kycklingquesadillas med avokado och cheddar

17 röster
20 m
4

Quesadillas av olika slag är perfekt till fredagsmys. Det blir en lite roligare typ av tacos. Den här varianten med tacokryddade kycklingstrimlor, avokado och cheddarost är lika god varje gång! Servera med en mangosalsa som dipp.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 tortillabröd
  • 200 g kycklingstrimlor
  • 1 rödlök
  • olja, till stekning
  • 0,5 förp tacokrydda
  • 70 g babyspenat
  • 3 dl cheddarost, riven
  • 2 avokado
  • mangosalsa, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn kycklingstrimlorna tills de fått en yta. Tillsätt då rödlöken och tacokrydda. Stek tills kycklingen är genomstekt.
  2. Fördela spenat, kyckling och lök, riven cheddarost och skivad avokado på 4 tortillabröd. Lägg över resterande tortillabröd som lock.
  3. Stek quesadillasen en åt gången i lite olja ca 2 minuter på varje sida. Håll lite koll så brödet inte bränns och vänd försiktigt med hjälp av en stor stekspade så fyllningen inte åker ut.
  4. Servera med mangosalsa som dipp.
I samarbete med Kökets box
4 februari 2019

Laddar fler recept...