Kycklingpytt med rotfrukter

Kycklingpytt med rotfrukter
Foto: Kronfågel

Kycklingpytt med rotfrukter

12 ingredienser

30 m

Gör en pytt på kyckling och säsongens finaste rotfrukter - en enkel och god vardagsrätt till hela familjen!

Kronfågel minutbitar - NY

Kronfågel minutbitar från svensk kyckling - Gott & hållbart!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kronfågel minutbitar
  • 200 g potatis
  • 300 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 2 rödlökar
  • 1 paprika
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och paprika i tärningar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över kryddor och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Skölj, ansa och strimla löken. Blanda ner löken i rotfrukterna och stek i ugnen i ytterligare ca 10 minuter.
  4. Stek minutbitarna i olivolja under omrörning i ca 5 minuter. Blanda de stekta minutbitarna med rotfrukterna och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med bröd och ett pocherat eller stekt ägg.