Kycklingpaté

Kycklingpaté
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingpaté

10 ingredienser

God på buffén.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 1,5 kg kycklingdelar
  • 1 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 375 g fryst spenat
  • 4 dl ost, riven
  • 2 msk potatismjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vardera av svartpeppar och paprika
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200°. Koka kycklingdelarna klara i lättsaltat vatten med lagerblad och pepparkorn. Låt svalna och plocka loss köttet och skär det smått.
  2. Tina spenaten och pressa ur vätskan. Blanda kött, spenat och övriga ingredienser. Slå allt i en smord och bröad avlång form.
  3. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 45 min. Låt den vila en stund innan den vänds upp och skivas. God både varm och kall.