Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Kycklingpaté
Foto: TV4
Kycklingpaté
Betyg: 4.3 av 5 (4 röster)
4
Spara
Av:
Köket.se
10
ingredienser
God på buffén.
Buffémat
Kyckling
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
portioner
ca 1,5 kg kycklingdelar
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
375 g fryst spenat
4 dl ost, riven
2 msk potatismjöl
1,5 tsk salt
2 krm vardera av svartpeppar och paprika
4 ägg
2 dl vispgrädde
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 200°. Koka kycklingdelarna klara i lättsaltat vatten med lagerblad och pepparkorn. Låt svalna och plocka loss köttet och skär det smått.
Tina spenaten och pressa ur vätskan. Blanda kött, spenat och övriga ingredienser. Slå allt i en smord och bröad avlång form.
Grädda i nedre halvan av ugnen ca 45 min. Låt den vila en stund innan den vänds upp och skivas. God både varm och kall.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut