Kycklingpaté

Foto: TV4
Kycklingpaté
Ingredienser
- ca 1,5 kg kycklingdelar
- 1 lagerblad
- 5 svartpepparkorn
- 375 g fryst spenat
- 4 dl ost, riven
- 2 msk potatismjöl
- 1,5 tsk salt
- 2 krm vardera av svartpeppar och paprika
- 4 ägg
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Koka kycklingdelarna klara i lättsaltat vatten med lagerblad och pepparkorn. Låt svalna och plocka loss köttet och skär det smått.
- Tina spenaten och pressa ur vätskan. Blanda kött, spenat och övriga ingredienser. Slå allt i en smord och bröad avlång form.
- Grädda i nedre halvan av ugnen ca 45 min. Låt den vila en stund innan den vänds upp och skivas. God både varm och kall.