Kycklingpaj med pesto och fetaost

Lönneberga Kycklingpaj med pesto och fetaost
Foto: Köket.se

Kycklingpaj med pesto och fetaost

13 ingredienser

40 min

Italiensk paj med kyckling, soltorkade tomater, pesto och fetaost. En festlig vardagsrätt som funkar lika bra till helgmiddag eller buffé.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga lårfilé 350 g 2025

Lönneberga tipsar!

Lårfilén är saftig och smakrik, perfekt att grilla, ugnssteka och gör sig alldeles utmärkt till gryta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 pajdeg
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 1 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 150 g fetaost
  • 0,75 dl pesto
  • salt
  • svartpeppar

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajskalet 10-12 minuter.
  3. Skär under tiden kycklingen i strimlor. Ansa, skölj och skiva purjolöken fint. Skala och finhacka vitlöken.
  4. Bryn kycklingen i en klick smör i en stekpanna. Lägg över den på ett fat. Fräs purjolök och vitlök mjukt i pannan. Lägg ner kycklingen i pannan igen och dra av från värmen.
  5. Tillsätt avrunna och strimlade soltorkade tomater, smulad fetaost och pesto och blanda ihop. Krydda med salt och peppar. Lägg över fyllningen i pajskalet.
  6. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll över pajen. Tillaga i ugnen ca 25 minuter tills pajen fått fin färg.
TIPS!
Fler tips!
Lönneberga Enkel kycklinggryta med curry och pak choi

Fler tips!

Här hittar du fler recept på kyckling från Lönneberga.

Läs mer