Kycklingleversauté med champinjoner

0 röster
4
Kycklingleversauté med champinjoner
Foto: TV4

Kycklinglever är en fantastiskt bra råvara till många goda rätter. I saluhallarna kan man ofta köpa kycklinglever hektovis - eller varför inte kilovis! Lever och svamp är en klassisk kombination som även i det här receptet ger ett gott resultat.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglever
  • 4 schalottenlökar
  • 200 g champinjoner
  • 25 g smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl köttbuljong

Till servering:

  • kokt jasminris

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlöken. Rensa och skär svampen i stora bitar. Skär levern i bitar och bryn den väl i smör i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över levern i en kastrull.
  2. Bryn svampen i samma panna och tillsätt schalottenlöken mot slutet av bryningen. Rör om ordentligt och fortsätt stekningen någon minut. Lägg över svampblandningen i samma kastrull som levern. Pudra över vetemjölet och blanda.
  3. Häll i vin och köttbuljong och rör ner i blandningen. Sätt kastrullen på värmen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda ett par minuter. Servera med ett väldoftande, nykokt jasminris.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept