Kycklinglever med grönsaksröra

Kycklinglever med grönsaksröra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinglever med grönsaksröra

9 ingredienser

En smal delikatess, som även passar som lättare middag eller som vickning. Rosta gärna bröd till.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fryst kycklinglever
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 paprikor, röd + grön
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 0,5 tsk mejram, smulad
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • ca 1,5 dl vatten
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Stek den halvtinade levern i en teflonpanna med lite matfett. Krydda med salt, peppar och mejram.
  2. Fräs därefter lök och strimlad paprika tills löken tar färg. Smula ner buljongtärningen och slå på vattnet.
  3. Låt småkoka tills paprikan mjuknar. Lägg upp röran på tallrik och servera levern till.