Kycklinglever med grönsaksröra

Kycklinglever med grönsaksröra
Foto: TV4

En smal delikatess, som även passar som lättare middag eller som vickning. Rosta gärna bröd till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 400 g fryst kycklinglever
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 paprikor, röd + grön
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 0,5 tsk smulad mejram
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • ca 1,5 dl vatten
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Stek den halvtinade levern i en teflonpanna med lite matfett. Krydda med salt, peppar och mejram.
  2. Fräs därefter lök och strimlad paprika tills löken tar färg. Smula ner buljongtärningen och slå på vattnet.
  3. Låt småkoka tills paprikan mjuknar. Lägg upp röran på tallrik och servera levern till.
Kommentera receptet

Fler goda recept